Kæbe-pande og bihulebetændelse

HERSKIND AKUPUNKTUR

ved Inge Herskind, akupunktør og sygeplejerske

Akupunktur og kæbe- pande– og bihulebetændelse

 

 

Mange mennesker er generet af bihulebetændelse, som især kan forekomme ved skiftende årstider. Akupunkturbehandling kan være særdeles effektiv til behandling af generne og vil styrke immunforsvaret, så kroppens egen helingsproces styrkes.

 

 

Hvad er symptomerne på bihulebetændelse?

 

Symptomerne på pande- kæbe og bihulebetændelse vil vise sig ved tilstoppet næse, smerter over øjnene og i panden samt ved kindbenene. Ved kraftig betændelse kan der kommefeber og sløvhed. Generne kan ofte opstå i forbindelse med en forkølelse eller en influenza, hvor bihulerne lukkes til, så afløbet fra næsen til bihulerne aflukkes. Hos nogle kan betændelsen blive kronisk.

 

 

Hvordan virker akupunktur på kæbe-pande og bihulebetændelse?

 

Da akupunktur virker smertelindrende, vil det oftest sætte gang i kroppens egen healingsproces, så der igen kommer balance og ro i kroppen. Samtidig styrkes det generelle immunforsvar. Der kan også sættes små nåle i ansigtet og omkring næsen, som lukker op for flow, så det igen er muligt at få afløb fra næsen og til f.eks bihulerne. Nålene, der bruges til ansigtet er ganske små og de stikkes kun ca. 1 mm ind under huden.

 

Hvordan undgår jeg at få bihulebetændelse?

 

  • Brug næsespray eller saltvand
  • Undgå fysisk anstrengelse
  • Sov med hovedet lidt opad
  • Drik meget væske
  • Indånd damp eller fugtig luft

 

 

Kosttilskud:

 

Har du nedsat immunforsvar mangler du måske omega-3 fedtsyre; i folkemunde kaldet fiskeolie. Omega 3 kan styrke dit immunforsvar på en naturlig måde.

Som forbruger kan det være svært at finde ud af, hvilken fiskeolie, der er bedst. Vær opmærksom på, at der er meget stor forskel på både pris og kvalitet. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du er I tvivl, om den du allerede tager er god nok eller har lyst til at høre, om den, som jeg har valgt at anbefale I klinkkken.

 

Læs mere her:

 

https://www.netdoktor.dk/kosttilskud/hvad_er_fiskeolie.htm

 

 
 
 

Akupunktør og sygeplejerske

Inge Herskind

Katterhøjvej 24

8270 Højbjerg, Århus

mobil 2023 0306